Hoppa till huvudinnehåll
Group Created with Sketch.
Böcker i bokhylla

Gymnasiemässor 2021

Senast uppdaterad: 4 nov 2021

I vissa delar av Skåne och västra Blekinge ordnas det mässor där närområdets gymnasieskolor presenterar sig och sin verksamhet. Här hittar du info om tid och plats för alla mässor!

Gymnasiemässorna hösten 2021 påverkas av covid-19. Information om vad som gäller för årets mässor uppdateras på den här sidan efterhand.

Att besöka en gymnasiemässa är ett bra tillfälle för att skaffa dig en överblick över vilka skolor som finns i din region. På mässan kan du besöka skolmontrar, träffa elever och lärare från skolan och få informationsmaterial.

HÄSSLEHOLM

Medverkande gymnasieskolor: skolor från Hässleholm

När? 6 oktober 2021

Gymnasiemässan i Hässleholm kommer att genomföras digitalt hösten 2021. Det är endast gymnasieskolor i Hässleholm som deltar på årets mässa, inte skolor från Kristianstad eller Osby.

Läs mer om gymnasiemässan i Hässleholm på Hässleholm kommuns webbplats

KRISTIANSTAD

Medverkande gymnasieskolor: skolor från Osby, Sölvesborg, Ronneby, Hässleholm, Perstorp och Kristianstad.

När? 12 oktober 2021

Gymnasiemässan i Kristianstad kommer att genomföras digitalt hösten 2021. Öppettider och mer info finns på Kristianstad kommuns webbplats.

Om gymnasiemässan i Kristianstad på Kristianstad kommuns webbplats

YSTAD

Medverkande gymnasieskolor: skolor från Skåne Sydost

Det kommer inte vara någon gymnasiemässa i Ystad hösten 2021.

Du som är intresserad av skolorna i området runt Ystad får ta del av respektive skolas digitala och fysiska lösningar för öppet hus för att få information om deras utbildningar.

LUND

Medverkande gymnasieskolor: skolor från Eslöv, Hörby och Lund

Det kommer inte vara någon gymnasiemässa i Lund hösten 2021.

Lunds kommun planerar andra insatser för att du som är intresserad av skolorna som brukar medverka på mässan ska få information om skolorna och deras utbildningar. Du kan även besöka respektive skolas digitala eller fysiska öppet hus.

MALMÖ

Medverkande gymnasieskolor: skolor från Malmö, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg och Vellinge

När? 11–13 november 2021

Gymnasiemässan i Malmö kommer att genomföras digitalt hösten 2021. Öppettider och mer info finns på Malmö stads webbplats.

Om gymnasiemässan i Malmö på Malmö stads webbplats

HELSINGBORG

Medverkande gymnasieskolor: skolor från Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Ängelholm

När? 20 oktober, 10 november och 20 november

Gymnasiemässan i Helsingborg kommer främst att genomföras digitalt hösten 2021. Du som ska göra gymnasievalet och som går i en skola i närområdet besöker mässan vid en bokad tid under skoltid.

Om gymnasiemässor i Helsingborg på Helsingborg stads hemsida

Nästa sida: Vill du plugga vidare efter gymnasiet?

Läs även om

  • Gå på gymnasiemässor och öppet hus

    Samma, eller nästan samma utbildning, finns ofta på flera skolor. På gymnasiemässor och öppet hus kan du skapa dig en egen uppfattning om olika skolor och deras utbildningar.